Proizvodi

Proizvodi

Newsletter

Newsletter

Prijavite se za naš newsletter

Trepak 607 SL

Sistemični fungicid za suzbijanje plamenjače na povrću, cvijeću i ukrasnom bilju.

Aktivna tvar: propamokarb 605 g/l

Formulacija: vodotopivi koncentrat SL

Primjena:

Sistemični fungicid za suzbijanje:

Plamenjače na krastavcima ( Pseudoperonospora cubensis), zalijevanjem biljaka nakon nicanja ili presađivanja s 0,15%-tnom otopinom ( 15 ml preparata u 10 l vode ) po biljci. Nakon toga može se nastaviti prskanjem 0,15%-tnom otopinom u razmacima 7-10 dana uz najviše tri tretiranja u vegetaciji.

Plamenjače na paprici ( Phytophtora capsici ) u koncentraciji 0,25% ( 25 ml preparata u 10 l vode ).
Primjena do dva zalijevanja rasada u količini od 4 litre 0,25%-tne otopine na m² ili do dva zalijevanja rasadnih paprika s 0,2 litre 0,25%-tne otopine po biljci.
U paprici se smije tretirati najviše dva puta u vegetaciji. Ne smije se koristiti u proizvodnji ljutih papričica i ranih sorata paprika kratke vegetacije.

Plamenjače na gerberima (Phytophtora cryptogea)
Prvo tretiranje obavlja se potapanjem biljaka prije rasađivanja u 0,15%-tnu otopinu kroz 15 minuta.
Drugo tretiranje obavlja se 2-3 dana nakon rasađivanja uz utrošak od 250 ml 0,15%-tne otopine po biljci. Treće tretiranje obavlja se 21-28 dana nakon rasađivanja, zalijevanjem nadzemnog dijela biljke s 10 litara 0,15%-tne otopine po m².

Uzročnika polijeganja u rasadnicima (Phythium spp.) potapanjem očišćenih lukovica tulipana u 0,3%-tnoj (30 ml u 10 l vode ) kroz 15-20 minuta.
Tlo za sadnju zalijeva se sa 15 ml preparata u 1 litri vode/m² uz inkorporaciju na 10-12 cm dubine. Tlo se može tretirati samo jednom.

TREPAK 607 SL može se koristiti i za suzbijanje Phytophtora spp. i Phythium spp. na ukrasnom bilju u stakleniku i polju.

Ograničenja:

TREPAK 607 SL ne smije se koristiti u salati i ostalom povrću. Preporučuje se izbjegavanje tretiranja paprike kod visokih temperatura jer ostavlja mrlje.

Karenca: Za krastavce 14 dana, za papriku 35 dana.

Kompatibilnost:

Nije dozvoljeno miješanje s bakrenim preparatima ( jaka fitotoksičnost ), kositrenim fungicidima, te svim ditiokarbamatnim fungicidima.
Ne preporučuje se miješanje s koncentratima za emulziju jer smanjuje djelotvornost zbog efekta isoljavanja i koagulacije.

    24.03.2010